FAQ                                                                          

 

Početna

Pismo direktora

Centar  Eminent

Jezici

Profesori

Upis

Zabava

U inostranstvu

FAQ

Linkovi

Kontakt

 

Webmail

 Slavic Languages
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Sadržaj

  1. Kako da se upišem na kurs?
  2. Koliko traju kursevi i da li se na završetku kursa stiče sertifikat?
  3. Kolika je cijena kurseva?
  4. Na koji način jezik uče mala dijeca koja još ne znaju čitati i pisati i postoji li starosna granica za upis?
  5. Gdje se održavaju predavanja i u kojim terminima?
  6. Ko su predavači i koliko mogu da naučim na Vašem kursu?

Kako da se upišem na kurs?

Za početak je dovoljno da se prijavite za prezentaciju na jedan od telefonskih brojeva ili da popunite upisnicu. Nakon prijave mi ćemo Vas pozvati na dogovor koji će se održati prije samog početka predavanja. Na prezentaciji možete dobiti dodatne informacije koje Vas interesuju i izvršiti upis ukoliko budete zainteresovani.


Koliko traju kursevi i da li se na završetku kursa stiče sertifikat?

Svi kursevi traju oko tri mjeseca. Dužina samog kursa zavisi o državnim praznicima i neradnim danima, ako ih bude bilo u toku predavanja, kao i o samom napretku polaznika. Tokom predavanja održava se i besplatna dopunska nastava, van redovnih termina, za sve polaznike koji iz nekog razloga zaostanu u učenju za svojom grupom. Nakon što se obrade sve lekcije slijede ponavljanja. Broj sati za ponavljanje nije ograničen i uglavnom se održava onoliko ponavljanja koliko to većina polaznika želi i smatra neophodnim. Nakon ponavljanja pristupa se prvo pismenom a zatim, oni polaznici koji polože pismeni, pristupaju i usmenom dijelu ispita. Uspješni polaznici na kraju stiču sertifikat Centra. 


Kolika je cijena kurseva?

Cijene kurseva variraju od jezika do jezika kao i od uzrasta. Uplata se vrši nakon prezentacije. Možemo sa ponosom konstatovati da su naše cijene kurseva najniže u Republici Srpskoj. U cijenu nisu uračunati udžbenici a njihova cijena zavisi od starosne grupe i kreće se od 10 do 20 KM.


Na koji način jezik uče mala dijeca koja još ne znaju čitati i pisati i postoji li starosna granica za upis?

Djeca koja ne znaju čitati i pisati ili čitaju i pišu sporo raspoređuju se u grupe koje rade po  programu prilagođenom njihovom uzrastu. Oni najmlađi, već od 4 godine starosti pa nadalje, uče putem memorisanja kroz igru, pjesmice, recitacije i mini predstave. Donja starosna granica za upis je 4 godine dok gornja nije određena. Do sada se pokazalo da uspjeh polaznika u najmanjoj mjeri ovisi o starosnoj dobi. Naravno oni najmlađi najlakše savladaju gradivo, dok kod odraslih jedini faktor uspjeha je njihova volja i rad.  


Gdje se održavaju predavanja i u kojim terminima?

Predavanja se održavaju u prostorijama Centra, u zgradi TV K3 u Prnjavoru, u večernjim satima. Tačan termin se utvrđuje na prezentaciji gdje se izlazi u susret polaznicima oko izbora termina u onoj mjeri u kojoj je to moguće.


Ko su predavači i koliko mogu da naučim na Vašem kursu?

Predavači su isključivo profesori stranih jezika. Za više stepene Centar će obezbjediti lektora za engleski jezik. Nivo znanja koji polaznici steknu na kursu je zaista velik. Ilustracije radi, polaznik koji se pridržava uputstava predavača i završi samo 3 stepena (kursevi za omladinu i odrasle), što je 9 mjeseci učenja, ima nivo znanja veći od nivoa znanja kojeg stekne učenik gimnazije po završetku svog školovanja, što je 4 godine učenja. Takav USPJEH GARANTUJEMO SVOJIM IMENOM

 

 

 

Preporučujemo...

Partnerske škole

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Study in Bosnia | Study in Serbia | Study in Croatia | Study in Montenegro | Bosnian language courses | Bosnian language courses in Highest ranked language schools in Europe |   

 

 

 

 

 Početna | Pismo direktora | Centar Eminent | Jezici | Profesori | Upis | Zabava | Učenje u inostranstvu | FAQ Linkovi | Kontakt

 © Copyright Pan European Center for Professional Development. All Rights Reserved.